/* Eidogo beagyazashoz */

Nagyon bánom, hogy az idei EB-ről nem bloggoltam, de jövő évben is lesz EB, mégpedig Nagyszebenben, és arra az időszakra egy napi bloggá fog változni a blogom. Minden este újabb bejegyzés az aznapról, és a gokifura majd felrakom a partijaimat is, és adok hozzá linket. Ezek a bejegyzések egy kicsit részletesebbek lesznek.

És akkor térjünk rá a Nyílt Bajnokságra:

Nagyon jól volt előzetesen megszervezve, fél évvel a verseny előtt már kihirdetve, jól terjesztve. Meg is lett az eredménye, 101 résztvevő. Ami sajnálatos, hogy az eredetileg meghirdetett 3×60 mp byo-yomi helyett csak 3×30 volt.

1. forduló: Szabics Gábor, 2d (5d).

Fekete voltam. A tsukegiri (ez látható a blog logójában) nagyon bejött, falam volt mindkét irányba, de kötnöm kellett volna tenuki helyett, úgyhogy jött is az invázió, és csúnyán végződött, több kisebb alakzatot is elkapott, és vele együtt a területemet is, viszont cserébe én a center felé kaptam erőt, és így az előzőleg jónak ígérkező centeréből nem lett semmi. A másik oldalon viszont nagyon nagy területet tudtam csinálni zavartalanul, úgyhogy végül bőven nyertem.

Teljesítményem minősítése: 6

2. forduló: Ali Jabarin, 6d (6d).

Fehér voltam. Kínait játszott, én Takamokut és Ni-Renseit. Hagyta, hogy erőre játszak, de miután a Kínairól terjeszkedett az oldalsó Hoshi-ra, nem tudtam összehozni egy jó inváziót, úgyhogy bár megéltem kicsiben, kifele nagy falat kapott. Ehhez képest még egészen visszahoztam a partit egyenlőre, egy 6-7 köves alakzata elkapásával, de sajnos jött a byo-yomi, és nem védekeztem, amikor kellett volna, úgyhogy elvágott, és a vége egy óriási halál lett. Fehérrel mindig alábecsülöm a területemet, mindig.

Teljesítményem minősítése: 7

3. forduló: Simo Vanhala, 3d (3d).

Fekete voltam. Sanrenseit játszottam. Elkezdett harcolni, nem hagyta, hogy tsukegirizzek, de nem jött ki jól a harcból, a sarokban kicsiben megélt, de a másik csoportja gyenge volt, ezt meg is tudtam jól támadni, viszont nem vállaltam föl a végső legyilkolást, inkább gyávát léptem, pedig simán megöltem volna, nem lett volna egy nehéz helyzet. Így tovább kellett kergetnem a nagy sárkányát, és addig menekült, amíg olyan helyzetbe került, hogy Ő ölhetett volna meg engem, de nem vette észre, úgyhogy mégiscsak meghalt a sárkánya, és feladta.

Teljesítményem minősítése: 6

4. forduló: Jan Hora, 6d (6d).

Fehér voltam. Ő is kínait játszott. Én megint Takamoku-Ni-Rensei-t. Ő is hagyott erőre játszani, és kijött egy érdekes helyzet a Takamoku 3-4 invázióból, egészen pontosan meghalt, vagyis meghalt volna ha én nem vagyok olyan hülye, hogy inkább tenukizzak az úgyis kicsi felkiáltással, persze nagyon nagy volt, vagy 40 pont. Először még reagált is a tenukimra, úgyhogy az még jó volt, de utána egyértelműen vinni kellett volna, és akkor jól állok de így, szörnyű. De ezután sikerült generálnom egy harcot az Ő oldalán, ami végén egy nagy kó lett, megöltem, de semedorival (amikor elkapod az ellenfelet, de le kell szedned az alakzatát, ezzel tömve a saját területedet), és a kó fenyegetésével együtt, amire nem reagáltam már nem volt az igazi, itt talán még egál volt, de a végjátékban sem voltam jó, pláne, hogy elszalasztottam egy a semmiből jött lehetőséget, hogy kinyírjam egy óriási alakzatát. Így végül nyert 9,5-el azt hiszem. De azért közel volt a győzelem.

Teljesítményem minősítése: 7

5. forduló: Valasek Petr, 3d (4d).

Fehér voltam. Shimari-Komokut játszott. Erre Wariuchit léptem. Az ollómra beugrott a sarokba, szokásos joseki után beollóztam úgymond a sarok alakzatát, szintén a szokásos harcos joseki. Nem csinálta túl jól, úgyhogy ott tartottunk, hogy volt két gyenge alakzata, enyéim meg erősek. Ránéztem a partikra a másik emeleten, és amire visszajöttem, csak hűlt helyét találtam. Valamint beírta, hogy nyertem. Ez az ember egy furcsa ember, nagyon furcsa. Játék közben, mindig meregeti a szemét, és közben kicsit hátradől. Mindig közvetlenül az emberek szemébe néz, ha valaki odajött, hogy megnézze a partit, akkor annak is a szemébe nézett, de nem akárhogy, hanem mint egy bolond, persze nem biztos, hogy az. Ha nem nézek a szemébe én is, akkor meg nevet.

Teljesítményem minősítése: 10

6. forduló: Lothar Spiegel, 5d (5d).

Fekete voltam. Sanrensei-t játszottam. Ő sem hagyta, hogy tsukegirizzek, de a falam így is meg lett. Wariuchiztam, majd megtámadtam a Komoku-ját a 4. vonalon, beollózott szintén a 4. vonalon, bonyolult... Elég hamar otthagyta, úgyhogy volt egy jó területemet, de sok aji-val. Inváziózott a Sanrensei-be, erre keimát léptem az 5. vonalon. Végül jó nagy falam lett, és lehetőség egy óriási centerre. Sokszor túl nagy centert akarok csinálni, ezáltal esélyt adva az invázióval, közben egy kisebb, szintén nagy centerrel is nyernék. Ez volt most is, úgyhogy jött az invázió, nem is sikerült megölni, sőt, még Ő támadott engem, már mindketten byo-yomiban voltunk. Katyvasz a táblán és az agyakban is, végül én is befolytam a területére, úgyhogy nyertem fél ponttal, végre, három vereség után

Teljesítményem minősítése: 7

Következő verseny: Visegrádi Országok Nemzetközi Góversenye 2013 - Kár, hogy csak kötelező - Mi változott?

Szerző: Bovdo  2013.11.12. 14:12 2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bovdogo.blog.hu/api/trackback/id/tr175628996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KKP 2014.07.08. 13:29:50

Remélem nem felejtetted el, hogy mit ígértél ezen az oldalon ?
Mármint, hogy az EB alatt naponta írsz ide.

Bovdo 2014.07.13. 19:32:04

@KKP:

Nem felejtettem el, meg is lesz.
süti beállítások módosítása