/* Eidogo beagyazashoz */

Mivel annyira jó volt az egész Szlovák Gó Fesztivál, ezért lehet, hogy egy kicsit részletesebb lesz mint az eddigi bejegyzések. Három napos volt a fesztivál, úgyhogy három bejegyzésben fogom elmesélni is.

Péntek:

Öreg kocsink van, tizenvalahány éves Nissan. Ennek megfelelően már kezd "szétesni" is. Útközben elszakadt a kocsi ékszíja, úgyhogy kellett egy új, szerencsére még magyar földön. Szervizbe kellett vinni, viszont az oda vezető út se volt zökkenőmentes, elkezdett felmelegedni a hűtővíz, és már közel volt hozzá hogy túlmelegedjen, de szerencsére ha lassabban mentünk, akkor nem emelkedett tovább, így kihúztuk a szervizig. Szerencsére gyorsan, egy olyan másfél óra alatt kaptunk új ékszíjat, ráadásul elég olcsó is volt.

Kamenny Mlynn-t úgy kell elképzelni, hogy megy az ember a majdnem autópályán úgy vagy 100km/h-val, amikor hirtelen egy tábla jelzi, hogy itt van Kamenny Mlynn, a táblától körülbelül 20 méterre van a verseny helyszíne. Egész Kamenny Mlynn körülbelül 1 km2-en terül el. Egy nagyon hangulatos retro üdülőfalucska.

1. forduló: Pont beestünk a párosra, egy 6k-8k párossal játszottunk, ha jól emlékszek. Már az elején szörnyen pocsék helyzetbe kerültünk apukám joseki tájékozatlansága miatt, de meg kell hagyni az ellenfél sem játszott rosszul egyáltalán. Rengeteg harc volt a meccs folyamán, öltünk mi is, ők is, csak ők többet, így aztán bőven nyertek.

2. forduló: Az ellenfél egy 3k-9k páros volt. A 9k-s egy kicsit gagyogott magyarul. Mondtam apának, hogy sanrensei-t fogunk játszani, és falazunk mint az őrült, hátha ezt nem tudja annyira elrontani, annyira nem is tudta, legalábbis az elején, az ellenfélnek meg is halt egy alakzata, egész jól álltunk. A középjáték elején volt egy stratégiai lépés ami körülbelül 50 pont különbséget jelentett, ha fehér lépi meg, vagy ha fekete. Sajnálatos módon nem én jöttem, rá is fáztunk, apa valami teljesen mást lépett. Az Ő 9k-suk bezzeg meglépte, úgyhogy nem álltunk túl jól. Szerencsére a végén még be tudtunk kúszni a területükre, na, ebbe apa is jó. Így nyertünk egy kicsivel.

3. forduló: 5k-8k az ellenfél. Őszíntén szólva elég unalmas meccs volt, csordogálós-semmilyen. Az egészben a legérdekesebb volt, hogy a birkák, és a bárány gyakorta belebégettek különböző hangnemekben, így nem unatkoztam. A végjáték megint csak elég szörnyűséges volt, apának ez is a gyengéje, de sebaj, csodák-csodájára nyertünk 1,5 ponttal.

A szállásunk bár nem egy luxushotel, én mégis a tökéletes kategóriába sorolnám. Nagyon kellemes kb. 20C°-os hőmérséklet, pedig nincs is légkondi, biztos a régi épület hatása. Van benne TV, szekrény, egy ilyen félig polc félig asztal bútor, meg egy kényelmes ágy.

Ping-pongozásra adtuk a fejünket, a portás nem tud angolul és nem is nagyon akarta odaadni a hálót, de azért megszereztük, úgyhogy tudtunk ping-pongozni, ingyen, mint ahogy a kiírásban említve vagyon. A ping-pong asztal egy magas színpadon van, úgyhogy fel kellett rá mennünk néhány eléggé megbízhatatlan lépcsőfokon.

A várva várt GP Slovakia kezdetét vette, a célom, mint mindig már egy ideje a 2d megszerzése volt, de ezúttal máshogy alakult, mint a legutóbbi versenyeken...

1. forduló: Miroslav Poliak, 1d (5d).

Élvezetes meccs volt az elejétől kezdve, a középjáték kezdete fele kieszelte, hogy megöli egy csoportomat, viszont a nagy támadozása közepette én öltem meg az ő egyik, a megtámadt alakzatommal szomszédos sarkát. Be is álltam biztonsági játékra, szokás szerint gyilkolás után. Túlságosan is, szokás szerint. az egészben az a legcsúnyább, hogy még így is majdnem belehaltam egyik alakzatommal. Mint említettem, túlságosan félősen ( még csak nem is biztonságosan) játszottam, így feljött néhány pontra, de a végjátékom jobb volt, így nyertem 14,5 ponttal.

Elégedetten, a Pavol elleni esélytelenek nyugalmával zártam a napot, meg egy kis EB nézéssel. :)

Következő bejegyzés: Szlovák Gó Fesztivál - Gós pályafutásom eddigi legjobb versenye - 2. rész - A nagy nap

Szerző: Bovdo  2012.08.24. 18:13 3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bovdogo.blog.hu/api/trackback/id/tr664729751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bárdos Zoltán 2012.08.24. 21:46:58

Szia, Dominik!

Tök jó, hogy írod ezeket a beszámolókat. De atyád, aki oly sokat tesz a Te gós előrehaladásodért, megérdemelne egy kicsit több tiszteletet... Konkrétan arra gondolok, hogy az analfabétaság szót én kicserélném a helyedben a tájékozatlanság szóra. Utána szívesen meg is osztom az írást a fb-on:)
Üdv:
BZ

Bovdo 2012.08.24. 22:51:28

@Bárdos Zoltán:

Az analfabétaságot én nem sértésnek szántam, szerintem nem is az, de a kedvedért kicserélem tájékozatlanságra. :)

És köszi a megosztást.

Bővíz Domi

Bovdo 2012.08.28. 12:54:58

Egyébként apa szerint is találóbb az analfabéta szó. :-)
süti beállítások módosítása